Noortje Veer Kunstenares

Als ik schilder stopt de tijd...

Kan ik wellicht iets voor jou betekenen met een mooi voor jou speciaal ontworpen schilderij?

Noortje Veer

Mijn naam is Noortje Veer.

Zowel de natuur als de alledaagse taferelen in de stad inspireren mij. Ik verwerk mijn waarnemingen en ook de impressies tijdens mijn reizen tot kleurrijke schilderijen. Wanneer ik een beeld in mijn hoofd heb, dan weet ik die opzet snel te vertalen naar het doek. Vanuit die daadkracht werk ik het liefst met acryl. En wanneer een werk af is werkt het omgekeerd, ik of andere mensen kijken naar mijn schilderij en kunnen zich weer onderdompelen in die mooie vakantie, een fijne dierbare herinnering of zich wanen dat ze weer ergens op een mooi terrasje in de zon zitten.Ik zet de realiteit letterlijk en figuurlijk in het zonnetje

Al sinds mijn tienerjaren geeft schilderen mij een vrij en blij gevoel en wil ik andere mensen ook blij maken met mijn werken. Ik maakte werken waar ik zo aan gehecht was dat ik ze vaak niet eens kwijt wilde. Toen anderen uit zichzelf begonnen te bieden, ben ik ook in opdracht gaan werken.  Als ik in opdracht werk gaat het afscheid van mijn schilderij nemen ook makkelijker en als ik dan zie dat ik mensen ermee ontroer weet ik dat het goed is dat het weggaat en op een ander mooie plek komt te hangen.

Ik ben blij dat ik mijn werk heb mogen maken om voor jou het mooiste werk te mogen maken.

Warme creatieve groet,
Noortje

Een aantal van mijn schilderijen zijn te bezichtigen bij grand café Ome Ko, Malenborduurstraat 9 te Wijk bij Duurstede en Tandheelkunde Kliniek Blaricum op de Kerklaan 18, Blaricum.

Expositie 21 tm 30 april 2023 Kunstmoment Diepenheim.                                  28 en 29 oktober 2023 bij Bruinsma Natuurlijk Noorddammerweg 1/ais in De Kwakel.         

For years, painting has given me a free feeling, pure relaxation. I paint varied colourful scenes. From picturesque foreign villages to abstract skylines. Next to acrylic and watercolour paintings, I also make pen drawings. 

During my travels I get a lot of inspiration and the urge to make a painting immediately in that place, this is not always possible so I make a sketch or take a photo and expand on this at home. I live in Wijk bij Duurstede the Netherlands,  an old historic little city that borders the river “Lek” and the beautiful “Utrechtse Heuvelrug”. In the middle of nature I also make paintings, nature is magical and also inspiring.

IMG_1035